BrightLights
GO

Golden Oldies

Iedere vakantie is het inmiddels voor mij een traditie geworden; het kijken van the golden oldies in de filmindustrie. Van hilarische kerstfilms tot echte chick flicks; bijna alles passeert wel eens de revue. Daarom hier een lijstje van films die ik laatst heb ik gezien, zodat jij ook mee kan genieten.

Filmtip 1: Home Alone

An 8-year-old boy who is accidentally left behind while his family flies to France for Christmas must defend his home against idiotic burglars.

Deze film is al eens in mijn vorige tekst ter sprake gekomen, maar naar mijn idee wordt de significantie van deze film onderschat. Ik kan namelijk zonder enige twijfel zeggen dat deze film echt de kerstmismagie heeft weten te grijpen, want niet alleen ik, maar hele generaties zijn met deze film opgegroeid.

Filmtip 2: Little Miss Sunshine

A family determined to get their young daughter into the finals of a beauty pageant take a cross-country trip in their VW bus.

Humor kan natuurlijk niet aan deze lijst ontbreken, en daarom deze (licht verontrustende) film, die je aan het einde van de film met een lichte shock achterlaat.

Filmtip 3: (500) Days of Summer

An offbeat romantic comedy about a woman who doesn’t believe true love exists, and the young man who falls for her.

Een van mijn persoonlijke favorieten, omdat je er veel over kan zeggen, maar zeker niet dat het een originele chick flick is. Met een origineel plot, goede karakters en een verrassend einde is het zeker de moeite waard om te zien (en nog eens te zien).

Filmtip 4: The Matrix

A computer hacker learns from mysterious rebels about the true nature of his reality and his role in the war against its controllers.

Voor de filosofen onder ons is dit een definite must-see. Begrijp me niet verkeerd; er is genoeg actie te vinden in deze film, de wereldberoemde (en vaak nagedane scenes) doen de film eer aan.Een mooie en moderne films voor zijn tijd.

Andere films die ook dit filosofische tintje hebben zijn Inception en de Truman show.

Filmtip 5: Pride and Prejuidice

Sparks fly when spirited Elizabeth Bennet meets single, rich, and proud Mr. Darcy. But Mr. Darcy reluctantly finds himself falling in love with a woman beneath his class. Can each overcome their own pride and prejudice?

Voor alle Jane Austen fans! Een geweldige verfilming van een fantastisch boek. Ook haar zusjes (als Emma e.d.) zijn zeker de moeite waard!

Dit zijn natuurlijk niet alle geweldige films. Wat is jouw Golden Oldie? Wat heb je laatst gezien? Laat het achter in de comments!

Bron voor de uitleg van de films: IMDb

Chagajeg

Chagajeg

Een gemotiveerde, perfectionistische en enthousiaste hoogbegaafde. Een alleskunner en –willer. Een meisje met een passie voor muziek luisteren, piano spelen, lezen, tekenen en natuurlijk ook schrijven, dat is wie ik ben. Voornamelijk schrijf ik filosofische essays,waarmee ik in 2014 in de voetstappen van mijn zus Sadaf heb mogen treden als winnares van de Nationale Filosofieolympiade. Maar waar echt mijn hart ligt, is de Geneeskunde, dus naast teksten over filosofie passen ook teksten over Mens&Gezondheid zeker binnen mijn straatje.

Reageren