clima
dSvT_1

De stem van talent: dat ben jij!

Binnenkort is het dan eindelijk zover: de manifestatie ‘De stem van Talent’. Ik kijk zelf erg uit naar deze dag en ik kan niet wachten tot het zover is! De afgelopen tijd is er steeds vaker positieve aandacht voor talent, en gelukkig ook voor hoogbegaafde jongeren en hun behoeften. Jammer genoeg wordt er nog steeds vaak óver hoogbegaafde jongeren gepraat in plaats van mét hoogbegaafde jongeren. Gelukkig mag jij tijdens de manifestatie ‘De stem van Talent’ jouw mening laten horen en daarom is het belangrijk dat jij er ook bij bent!

De manifestatie ‘De stem van Talent’ vindt plaats op 28 november in Utrecht. De precieze locatie en tijden vind je hier. Gedurende die dag zal er op niveau gediscussieerd worden over talenten programma’s en over de ideeën van aanwezige scholieren over het onderwijs in Nederland. Er zal ook nagedacht worden over hoe deze ideeën het best uitgewerkt kunnen worden.. Daarnaast komt er ook een lijst met ideeën en oplossingen die alle talenten in Nederland écht vooruit helpen.

Aan het einde van de dag komt staatssecretaris Sander Dekker alles zelf in ontvangst nemen; je hebt dus echt invloed hebben op het onderwijsbeleid in Nederland. Tijdens de vorige BrightLabs kon Sander Dekker de resultaten niet zelf in ontvangst nemen, maar hij heeft onze ideeën gebruikt in zijn toptalentbrief. Dus heb jij goede ideeën over hoe het onderwijs beter kan? Kom dan naar deze manifestatie en help talentvol Nederland vooruit!

Ik heb zelf al veel over dit onderwerp nagedacht en één van mijn opvattingen is dat hoogbegaafde/excellente leerlingen de kans moeten krijgen om op hun eigen tempo te kunnen leren om zo hun talenten beter te kunnen benutten.

Lijkt het je leuk om aanwezig te zijn? Meld je dan even aan via deze link. Op die site vind je ook meer informatie over de gehele dag.

Nathalie

Nathalie

Sinds het begin van BrightLights schrijf ik uiteenlopende artikelen: van persoonlijke ervaringen tot politieke kwesties en artikelen met praktische tips. Inmiddels ben ik 21 jaar en studeer ik aan de Universiteit Twente. Naast mijn studie vind ik het erg leuk om af te spreken met vrienden en vriendinnen, luister ik veel muziek, sport ik regelmatig en experimenteer ik graag met suikervrij koken.

Reageren