BrightLights
BL-OF post

Oranjefonds steunt Stichting BrightLights

Het Oranje Fonds heeft het Stichting BrightLights een financiële bijdrage toegekend van 8000 euro. Met deze bijdrage wordt een landelijk netwerk van hoogbegaafde jongeren verder uitgebouwd en worden inhoudelijke activiteiten met de jongeren gestart.

Hoogbegaafde jongeren beschikken over unieke talenten en belangstelling die tijdens hun middelbare school niet altijd goed tot hun recht komen. Zij voelen zich soms onbegrepen en geïsoleerd. Het doel van Stichting BrightLights is deze jongeren uit hun schulp te laten komen en hen te stimuleren hun talenten actief in te zetten. BrightLights.nl is een online magazine en ontmoetingsplaats ontworpen en onderhouden door hoogbegaafde jongeren. Naast het magazine organiseert BrightLights inhoudelijke activiteiten bij bedrijven, kennis- en overheidsinstellingen en maatschappelijke organisaties en bevordert zo een beter begrip voor en integratie van hoogbegaafde jongeren in de samenleving.

Het Oranje Fonds ondersteunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het 31 miljoen euro aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdrage ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Aan de totstandkoming van BrightLights hebben ruim veertig hoogbegaafde jongeren uit heel Nederland samen met professionals meegedacht en meegewerkt.

Voor vragen over BrightLights kun je terecht bij Dennis Ramondt, hoofdredacteur BrightLights.nl.

Voor meer informatie over het Oranje Fonds neem je contact op met Rosanne Wink, adviseur pers en publiciteit, telefoon 030-2339345.

Reageren